CINS radi za sve nas

Produkcija video spota za podršku Centru za istraživačko novinarsto Srbije u formatina 16:9 i 1:1 za sve društvene mreže. Podržite Cins: https://www.cins.rs/doniraj/

Bustovanje sela

U dva sela, između Zaječara i Negotina, su se bavili stočarstvom i voćarstvom na način na koji se to desetinama godina unazad obavljalo. Onako kako su im radili očevi i dedovi. A onda se sve promenilo i prinosi su porasli za oko 20% u roku od godinu dana.

GREETINGS FROM SERBIA

Naš video rad „Greetings from Serbia“ se prikazuje u okviru izložbe „Efekat pregleda“ u Muzeju Savremene Umetnosti u Beogradu do polovine septembra 2021. Teaser:

Vo Makedonija

Ubavo. Mnogo ubavo. Lepa zemlja, lepa hrana, lepi ljudi. Promuvali smo se i snimili seriju videa koji pričaju o Rimskom nasleđu, vinskoj ponudi i turizmu u regionu. Skopje, Stobi, Ohrid i Bitola.

Sremski Karlovci

Hoće li i kako klimatske promene uticati na proizvodnju i sorte lokalnih vina u Sremskim Karlovcima? Kako sačuvati prirodu i lokalni Dunavac od najezde turista?

Ko su najneri?

Levi 9 je programerska kompanija koja ima kancelarije u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu. Obišli smo ih sve, zavukli se i po kućama i vikendicama zaposlenih. Kako rade, šta rade i gde sve putuju zbog posla?

Šta će biti sa Kraljevicom?

Kraljevica je park šuma koja se nalazi u Zaječaru. U Zaječaru je Čavić služio vojsku i nerado ga se seća =). Deluje kao da o Kraljevici nadležni ne brinu na adekvatan način. Njenih 300 hektara šume čine pluća grada. Fondacija Iskorak iz Zaječara pokušava da utiče i promeni odnos prema ovom prirodnom dobru. Kakvo je stanje, ko šta radi i ne radi, koji su planovi?

Volim domaće

Opaki sirevi i mlečni proizvodi. Šaponja favorizuje kravlju a Čavić koziju paletu proizvoda. Obojica udaraju po ličkoj basi. Počeli da naručuju.